Projektityö ESML:ssä

ESML haluaa aloittaa viestinnän Liigan tapahtumista


Hei, te kaksi Tampereen yliopiston journalistiikan opiskelijaa!


E-urheilun SM-liiga etsii kahta journalistiikan opiskelijaa projektityöhön. Kevään aikana toteuttava projekti tarjoaa tekijöilleen mahdollisuuden tutustua e-urheilun parissa toimiviin organisaatioihin, luoda suhteita alan nouseviin voimiin ja päästä mukaan toimintaan myös syksyllä 2021.


ESML taustaa


ESML:n taustalla toimii useita tahoja eri puolilta Suomea. Näihin tahoihin kuuluvat muun muassa Myst1s Gaming, Savon Diginatiivit, Skynett Ry, Trailblazers ja F1 Formulan puolella Dirty Racing. CS:GO:n ja samalla koko ESML:n ensimmäinen kausi käynnistyi 11 kuukautta sitten ja nyt käynnissäoleva toinen kausi päättyy 16.5. Liigan perustamisen taustasyyt eivät ole muuttuneet vuoden aikana, vaan niihin kuuluvat edelleen pelaajan urapolun, pysyvien rakenteiden, terveemmän e-urheilukulttuurin synnyttäminen e-urheilukentälle ja valmennustoiminnan tuominen osaksi joukkuetoimintaa. ESML:n tarkoitus on tuoda selkeyttä kentälle, jossa ei ole mitään toimintaa tukevia tai ohjaavia rakenteita. Yksi suurimmista puutteista on e-urheilijan polku, jota ei ole millään tasolla olemassa. Tie joukkueisiin, saati huippupelaajaksi, on täysin viitoittamaton. Tällä hetkellä paras strategia on vain pelata kotona, pyrkiä mahdollisimman hyviin suorituksiin (täysin omin avuin vailla ohjaajaa tai valmentajaa) ja toivoa, että joku oikea ihminen huomaa suorituksesi turnauksessa tai liigassa. Kyseessä on uhkapelaamista, jossa panoksena on huippu-urheilijan ura ja menetettävänä on loistava tulevaisuus.


Projektin sisältö


Hankkeessa suunnitellaan ja toteutetaan ESM-liigalle oma säännöllisesti päivittyvä verkkojulkaisu, jonka sisältönä on mm. joukkuehaastatteluita, (kolmannen) kauden alkuun liittyvää uutisointia ja erilaisia nostoja (toukokuussa päättyvän toisen) kauden finaalitapahtumasta ja kesäkuun alun Suomi-Ruotsi-maaottelusta. Tavoitteena on siis julkaisu, joka tarjoaa taustoja sekä henkilö- ja joukkuekuvia ESM- liigan ja alemman sarjan eli 1 Divarin toimijoista, eikä pelkkää tulospalvelua.


Opiskelijat suunnittelevat julkaisun konseptin ja sisältöstrategian sekä vastaavat julkaisun sisällöstä (artikkelit, kuvat, visuaalinen ilme ja taitto).


Vaatimukset tekijäkaksikolle:Aikataulu:


Sovitaan kokonaisuuskohtaisesti.


Tärkeitä päivämääriä kevään osalta:


16.5. ESML finaalit

6.6. Suomi-Ruotsi-maaottelu


Korvaus:


Työ sopii myös osaksi opiskelijoiden opintoja (VIMA01- tai JOMS04-projektikurssit, 5 opintopistettä).

Korvataan myös kuluja, joita projektin toteuttamisesta voi syntyä. Esim Ruotsi-Suomi-maaottelun livetiimin kanssa toteutettavat kuvaukset.


Hakuohjeet:


Kirjoittakaa yhteinen ja maksimissaan yhden sivun mittainen motivaatiokirje ja lähettäkää se projektin vastuuhenkilöille (yhteystiedot alla). Mainitkaa hakemuksessanne, missä vaiheessa opintonne ovat. Lähetä hakemuksesi viimeistään 23.5. kello 23.59.


Yhteystiedot:


ESML:n yhteistyövastaava

Ville Suutari

Ikilol#5116

ville.suutari@esml.fi

Yhteistyössä

Sosiaalinen media

Copyright © 2021 - Verkkosivuston toteuttanut Tietokettu.net